Cardio Biometrics neemt webapplicatie in gebruik

Deze week heeft Cardio Biometrics, na een periode van intensieve samenwerking met NORISK Software, haar webapplicatie in gebruik genomen. NORISK Software en Cardio Biometrics zijn een meerjarige samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling, hosting en beheer van de applicatie en support van gebruikers. Wij kijken uit naar een langdurige relatie met elkaar en feliciteren Cardio Biometrics met de ingebruikname.

De projectaanvraag voorzag in de procesoptimalisatie en automatisering rond de afname en analyse van ECG’s (holter onderzoek). Er is overeengekomen dat NORISK Software een webapplicatie zal ontwikkelen op basis van haar Rapid Application Framework welke geprogrammeerd is op basis van krachtige .NET technologie.  Daarnaast zal er een bureaubladapplicatie ontwikkeld worden welke zorgt voor de verwerking van de verzamelde data.

Bureaubladapplicatie

De Holter Management Applicatie (HMA) is een bureaubladapplicatie welke communiceert met de backoffice via SOAP/XML (webservice) over een beveiligde verbinding (SSL). Elke applicatie is geconfigureerd met een sleutel waarmee de toegang tot de services verleend wordt en kan bovendien beveiligd worden met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze toegang is in de backoffice (webapplicatie) door de beheerder te configureren.

De klant/assistent beschikt daarmee over een programma waarmee :

  • Een patiënt aangemaakt kan worden
  • Een Holter configuratie op een gekoppelde Holter geplaatst kan worden
  • De Holter data kan uploaden naar de backoffice
  • Downloaden van analyses

Webservice

Een webservice maakt het mogelijk om op afstand vanaf de Holter Management Applicatie  (HMA) een dienst op te vragen, bijvoorbeeld het tonen van cliëntgegevens of het leveren van data aan de database. De HMA en de webportal maken gebruik van de services door middel van een op XML-gebaseerde protocol: SOAP. Bijkomende voordeel van het gebruik van webservices is dat er in de toekomst andere, externe applicaties gekoppeld kunnen worden.

Backoffice / webapplicatie

De backoffice / webapplicatie wordt gebruikt door de beheerders, analisten en supervisors. In principe is dit het hart van de workflow. De webportal is een user interface bovenop een database en een storage omgeving gebaseerd op NORISK RAF (zie homepage). Hier worden cliëntgegevens getoond en beheerd, data en documenten verwerkt en geautomatiseerde notificaties verstuurd.

Hosting

De applicatie wordt gehost op het Microsoft Azure platform vanuit Noord Holland, een uiterst veelzijdig, veilig en innovatief public cloudproduct. NORISK IT Groep heeft als Microsoft Tier 1 Cloud Solution Provider gebouwd aan een Azure cloud omgeving en behoort daarmee tot de voorlopers van aanbieders van deze architectuur.

NORISK IT Groep is ISO 9001 (cert. number FM640037) and ISO/IEC 27001:2013 (cert. number ISC173) gecertificeerd. NORISK IT Groep is tevens NEN7510 gecertificeerd gezien haar grote klantenbasis in de gezondheidszorg waar (informatie)veiligheid extreem belangrijk is. Bij ontwikkeling van de applicatie volgen we de Nederlandse normen gesteld in het handboek NEN7510 betreffende software en data zowel voor ontwikkel-, test- als productieversies.

Microsoft vervult een toonaangevende rol binnen de branche in de bescherming en privacy van gegevens. Microsoft was de eerste cloudprovider die door de gegevensbeschermingsautoriteiten van de Europese Unie werd erkend voor haar streven om aan de strenge EU-privacywetgeving te voldoen. Microsoft was ook de eerste grote cloudprovider die zich conformeerde aan de nieuwe internationale ISO 27018-standaard voor cloudprivacy.

Categories:

Nieuws, Projecten

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.