Is uw organisatie voorbereid op de AVG?

U heeft er waarschijnlijk al over gehoord en bent er misschien al mee bezig: vanaf 25 mei 2018 gaat de AVG in, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet grijpt diep in op de inrichting en veiligheid van uw ICT-systemen. De nieuwe wet en regelgeving “De Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG) dwingt u uw ICT veilig in te richten en de boetes op nalatigheid van informatiebeveiliging zijn fors.

Wat verandert er?
De AVG versterkt de positie van personen van wie gegevens worden verwerkt. Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt –meer dan nu –op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

U kunt hier uiteraard iets mee doen. Als organisatie kunt u nu alvast stappen ondernemen om straks klaar te zijn. Om u hierbij te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de 10 belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet. In het grote AVG-dossier op de website van de AP vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Bekijk hier het 10 stappenplan van de autoriteit persoonsgegevens.

Heeft uw organisatie hulp nodig bij het voorbereiden op de AVG (GDPR)? Neem dan contact op.

Categories:

Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.