NORISK demonstreert Virtual Reality applicatie aan VWS

Vandaag hebben we samen met PI groep in het kader van de week van de e-health 2017 onze Virtual Reality applicatie mogen presenteren o.a. aan de Secretaris Generaal van VWS, Erik Gerritsen.

VR-bril als screeningsinstrument

Tanja van Abel, projectleider bij Pi-groep, presenteerde vervolgens de resultaten van het onderzoek naar het gebruik van virtual reality bij mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS).

,,De huidige screeningsmethodiek om tot een diagnose te komen, die vooral gebruikmaakt van vragenlijsten, levert niet altijd de juiste voorspellende waarde”, aldus Van Abel. ,,Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar nieuwe toepassingen. Virtual reality (in dit geval het gebruik van de VR-bril Oculus Rift, red.) heeft als screeningsinstrument het voordeel dat een cliënt werkelijk in een bepaalde situatie zit, zonder vertroebelende invloeden van buitenaf.”

Uitkomsten zeer positief

De uitkomsten van het pilot-onderzoek met de VR-bril, uitgevoerd onder 35 deelnemers, zijn zeer positief. Pi-groep gaat daarom verder met het doorontwikkelen van de toepassing en spreekt daarbij de verwachting uit dat de techniek ook bij het screenen van andere stoornissen een rol kan spelen. Van Abel: ,,Het is onze ‘droom’ dat alle huisartsen op termijn van virtual reality gebruik gaan maken voordat een patiënt een GGZ-traject ingaat.”

Categories:

Nieuws, Virtual Reality

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.