Fietsverhuur Jan van Vlieland neemt fietsverhuursoftware in gebruik

NORISK Software is begin 2016 gevraagd aan de slag te gaan met een plan en zienswijze voor de ontwikkeling van een boeking- en managementapplicatie voor fietsverhuur Jan van Vlieland. NORISK is de ontwikkelaar van de huidige website janvanvlieland.nl en ontwikkelaar van software voor het boeken van activiteiten en excursies die o.a. in de fietsenzaak op Vlieland wordt gebruikt voor het boeken van zeehondentochten en watertaxiritten.

Wij stelden voor om een maatwerk applicatie te ontwikkelen op basis van ons Rapid Application Framework op basis van krachtige .NET technologie.  NORISK Software heeft veel ervaring met de ontwikkeling van maatwerk software in de toeristische- en recreatieve markt. Zo ontwikkelden wij reeds reserveringssoftware voor logiesverstrekkers en aanbieders van toeristische services en activiteiten / excursies

Doelstelling in eerste aanleg
Ontwikkel een webportal voor het beheren en reserveren van het aanbod van Fietsverhuur Jan van Vlieland welke geschikt is voor mobiele apparaten en geïmplementeerd kan worden in de huidige website.

Eisen van de klant

 • Te implementeren in de huidige website
 • Fietsbeheer (voorraad, statussen, kenmerken, prijzen etc.)
 • Online boeken en betalen
 • Op locatie invoeren / boeken (kassa)
 • Managementrapportages en –analyses
 • Barcode stickers genereren of inlezen
 • Bon info tonen op schermen
 • Gebruikersvriendelijk
 • Flexibel
 • Stabiel
 • Zoveel mogelijk gebruik maken van huidige hardware
 • Service en support

 

Na een intensief installatie- en acceptatietraject is op 20 juni 2016 bij Fietsverhuur Jan van Vlieland een volledig nieuw fietsreserveringssysteem in gebruik genomen. NORISK Software ontwikkelde de webapplicatie op basis van haar ontwikkelframework dat resulteerde in een krachtig systeem voor de afhandeling van reserveringen, kassatransacties, scannen van fietsen en een reserveringsmodule voor de bestaande website voor het maken van reserveringen en online betalingen. NORISK Software leverde complete kassa werkplekken inclusief monitoren en kassalades.

Tijdens ontwikkeling hebben we in overleg gekozen voor het inzetten van mobiele handscanners voor het scannen van fietsen, bonnen en vouchers. Voor het registreren van fietsen bij een bon leverde en programmeerde NORISK software handheld pda’s van Honeywell zodat medewerkers in en om het gebouw mobiel fietsen kunnen scannen middels een barcode welke op de fietsen zijn aangebracht. NORISK optimaliseerde hiervoor het WIFI netwerk in en om het bedrijf en leverde en configureerde professionele hardware van Cisco. Door middel van het goed registeren van fietsen op een klantbon kunnen fietsen worden gevolgd en wordt het systeem gevoed met allerlei belangrijke (financiële) management informatie.

 

 

Categories:

Nieuws, Projecten

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.