Ontwikkeling VR applicatie voor autisme diagnostiek

NORISK Software gaat samen met Pi-groep, een GGZ organisatie met locaties in Friesland en Flevoland, een virtual reality applicatie bouwen voor diagnose van Autisme. Het is voor het eerst dat een VR applicatie als diagnose tool ontwikkeld wordt.

In diverse gesprekken zijn verschillende ideeën besproken en afgewogen. Hieruit is het idee voor het VR Framework ontstaan. Met dit framework moet het mogelijk zijn om verschillende soorten content aan de gebruikers te presenteren middels een Oculus Rift VR bril.

Het gebruik van VR resulteert in een nieuwe manier van vraagstelling en beantwoording bij de eindgebruiker. De VR content kan in de vorm van video, tekst, afbeeldingen en geluiden aangeboden worden. De inhoudelijke invulling van de vragen staat ‘los’ van de applicatie.

Het Groningse Mizmo van freelance regisseur en programmamaker Geert van der Heijden tekende voor de ontwikkeling van 4 360° video’s. Hellenthal studio’s uit Assen zal het 360° camerawerk voor zijn rekening nemen. NORISK Software is hoofdaannemer van het project.

Binnen de applicatie zullen een aantal vragen gepresenteerd worden welke de gebruiker op een intuïtieve manier in de VR omgeving zal moeten beantwoorden. De testdata wordt lokaal opgeslagen en kan beveiligd gekoppeld worden aan externe applicaties als EPD’s.

Benieuwd naar mogelijkheden voor uw eigen toepassing? Neem contact op met NORISK Software.

http://www.pi-groep.eu/
https://www.norisksoftware.nl/

Categories:

Nieuws, Projecten, Virtual Reality

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.