Hosting en domeinen

Wij bieden managed hostingservice aan op ons eigen NORISK VPS Platform en de Public Cloud van Microsoft Azure. Managed houdt in dat wij ervoor zorgen dat de applicaties snel en stabiel blijven werken. We houden alle door ons geïnstalleerde software up-to-date en beschermen de server tegen hackers, spam, virussen, malware en andere risico’s. Zo heeft u geen omkijken naar uw hosting.

Microsoft Azure Public Hosting

Azure is een uiterst veelzijdig en innovatief public cloudproduct. Onze public servers worden gehost vanuit het Azure-datacenter in Noord Holland. Wij garanderen een uptime van 99,98% per jaar. Uw gegevens blijven te allen tijde volledig afgeschermd van andere gebruikers op de gedeelde infrastructuur. Microsoft vervult een toonaangevende rol binnen de branche in de bescherming en privacy van uw gegevens. Het was de eerste cloudprovider die door de gegevensbeschermings-autoriteiten van de Europese Unie werd erkend voor haar streven om aan de strenge EU-privacywetgeving te voldoen. Microsoft was ook de eerste grote cloudprovider die zich conformeerde aan de nieuwe internationale ISO 27018-standaard voor cloudprivacy.

NORISK VPS hosting

Het VPS platform zetten we voornamelijk in voor de hosting van PHP applicaties zoals WordPress websites. Het platform maakt gebruik van zeer snelle SSD opslag voor alle data en is standaard op het Internet aangesloten met 1 Gbe verbindingen in plaats van de gebruikelijke 100 MbE verbindingen. Hiermee is het één van de snelste platformen van Nederland. Wij bieden een uptime op dit platform van 99,9% op jaarbasis middels het gebruik van een volledig redundante infrastructuur.

Domeinregistratie

Uiteraard kunt u bij ons uw domeinnamen registreren. Dit is vooral aan te raden in het geval wij ook uw applicatie hosten. Op die manier kunnen we uw hostingomgeving en bijvoorbeeld uw E-mail op een goede manier voor u beheren. Wij helpen u uiteraard graag bij de verhuizing van uw domeinnamen.

SSL, waarom heeft u dat nodig?

Met een SSL verbinding zorgt u ervoor dat men niet kan meelezen met wat bezoekers naar uw website versturen. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must. SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

AVG – nieuwe Europese privacywetgeving per mei 2018

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten, gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995. Met de verantwoordingsplicht (accountability) dwingt de AVG organisaties om goed na te denken over hoe zij persoonsgegevens beschermen. Uiteraard houden we bij (door)ontwikkeling van applicaties rekening met de nieuwe regels en kunnen u adviseren over de impact voor uw applicaties en organisatie.

ISO en NEN certificering

NORISK IT Groep is ISO9001 (cert. number FM640037) en ISO/IEC 27001:2013 (cert. number ISC173) gecertificeerd. NORISK IT Groep is tevens NEN7510 gecertificeerd gezien haar grote klantenbasis in de gezondheidszorg waar (informatie)veiligheid extreem belangrijk is. Bij ontwikkeling van de applicatie volgen we de Nederlandse normen gesteld in het handboek NEN7510 betreffende software en data zowel voor ontwikkel-, test- als productieversies.

×

Hallo!

Klik op één van de beschikbare collega's om direct via WhatsApp te chatten of stuur ons een E-mail op support@norisksoftware.nl

× Makkelijk. Stuur een whatsappje.