Virtual Reality

Home / Virtual Reality

Virtual Reality, kun je er ook wat ‘zinnigs’ mee?

Jazeker, dat heeft NORISK Software al bewezen. Zo is er een test voor kleurenblindheid ontwikkeld en een virtuele MRI scan. Met de laatste toepassing kan de patiënt, liggend met de Oculus Rift op, ervaren hoe het is om een MRI scan te ondergaan.

Ook is NORISK Software momenteel bezig met de ontwikkeling van een virtuele questionnaire waar met behulp van de Oculus rift testen afgenomen kunnen worden in verschillende virtuele ‘werelden’ en ruimtes. Toepassingen hierin zijn eindeloos. Denk aan simulatietrainingen voor veiligheid, verkeer en scheepvaart. Maar ook psychologische- kennistesten.

Naast toepassingen in de zorg, zoals angsttherapieën, zijn er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een architect die zijn creatie tot leven kan brengen door virtual reality. Het zou een potentiële klant over kunnen halen om in een project in te stappen als hij/zij eerst het gebouw in virtual reality kan bezichtigen en rond kan lopen in de omgeving.

Of wat denk je van virtuele reisgidsen, waarbij klanten alvast een kijkje kunnen nemen op het strand van hun toekomstige vakantiebestemming? Of wellicht heeft u een kaartje gekocht voor live on stage met de Rolling Stones. De Stones geven een live concert in Los Angeles en u staat virtueel op het podium, maar in realiteit in uw eigen woonkamer.

Samen met NORISK Software ontwikkelen? 

De mogelijkheden liggen er en als innovatieve ICT avonturiers zijn wij altijd op zoek naar hoe wij de Oculus Rift op een nuttige manier kunnen inzetten. Voor klanten , maar ook voor onszelf. Het creëren van een virtuele wereld biedt eindeloze mogelijkheden voor elk vakgebied, branche en persoon.

De Oculus Rift

De Oculus Rift is een virtual reality bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld en is in de basis ontwikkeld voor gamers. De bril meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt er voor dat de speler rond kan kijken en zich ondergedompeld voelt in de virtuele wereld, en ja, dat is dus 360 graden.